Een nieuwe schaatshal is als het aan het sportwethouder Dirkse ligt van de baan. Het geld wordt gebruikt om tegenvallers op te vangen bij de nieuw te bouwen sporthal en het nieuwe combi zwembad. (Archieffoto: Sleutelstad).

Nieuwe schaatshal geschrapt in gemeentelijke sportplannen

Er is geen geld voor een schaatshal en die komt er dus ook niet. Dat is in het kort de boodschap van sportwethouder Paul Dirkse aan de Leidse gemeenteraad. De gemeente werkt al jaren aan plannen voor een nieuwe sporthal, een nieuw combi zwembad en een nieuwe schaatshal. Voor alle drie is geen geld. Ook dreigt bij het doorzetten van alle plannen een vertraging van negen maanden in de oplevering van het nieuwe zwembad. Het college stelt nu voor om de schaatshal te schrappen.

2016-12-09-brief-sportwethouder-dirkse-over-schrappen-schaatsbaan-en-andere-tegenvallers

 

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse over het schrappen van de nieuwe schaatshal als gevolg van de hoger uitvallende kosten bij het zwembad en de sporthal.

Duoraadslid Martijn Otten van de PvdA wijdt de huidige problemen aan zes jaar falend bewind van oud-wethouder Frank de Wit. Door de opgelopen vertragingen is alles vele miljoenen duurder geworden.

In het Sleutelstad-programma NIEUWS071 sprak Melle Tuik met voorzitter Jos Arts en secretaris Willem van Vliet van de Schaatshal Leiden n met voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie.

Leiden Politiek Sport Schaatshal Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×