Het stationsplein. (Foto: Martijn Guliker).

Prijsvraag voor gastvrije inrichting stationsplein

De gemeente Leiden schrijft een prijsvraag uit voor de tijdelijke inrichting van het stationsplein. Het stationsgebied gaat de komende jaren op de schop in verband met een grootscheepse herinrichting. Om de entree van de stad aantrekkelijk te houden, daagt de gemeente professionele bureaus uit om een creatief plan in te dienen.

Voor een periode van twee jaar moet het plein voor het station zo ingericht worden dat bezoekers zich welkom voelen in de stad. De nadruk ligt op beleving en uitdrukkelijk niet op (blijvende) fysieke ingrepen.

Het plan en de uitvoering moeten in het voorjaar van 2017 gereed zijn. Er is een budget beschikbaar van 75.000 euro inclusief kosten voor beheer en onderhoud gedurende die twee jaar. Tot 27 januari 2017 kunnen de plannen ingestuurd worden.

Meer informatie over de prijsvraag en de procedure is op te vragen bij Programma Binnenstad van de gemeente via m.valkenburg@leiden.nl en 06-15169833 (maandag t/m donderdagochtend).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×