(Foto: Els Barnas).

DIOK en The Bassets maken zich op voor rugbykraker

DIOK neemt het komende zaterdag op tegen The Bassets uit Sassenheim. Vorig jaar eindigde de streekderby in de Rugby Ereklasse nog in een 0-47 overwinning voor de ploeg uit Leiden, maar dit jaar staan The Bassets er een stuk beter voor.

Inmiddels is DIOK uitgeschakeld voor de kampioenspoule in de tweede fase van de competitie. Zij gaan na de winterstop strijden voor lijfsbehoud. The Bassets staan momenteel op de zevende plaats en hebben nog twee wedstrijden om bij de eerste zes ploegen te komen in de hoogste klasse van het Nederlandse rugby.

De stand in de competitie maakt voor de wedstrijd van zaterdag niet veel uit. Beide ploegen zullen er alles aan doen om zich een jaar lang ‘de sterkste’ van de twee te mogen noemen. Het is de eerste keer dat The Bassets, die ooit uit DIOK zijn voortgekomen, in competitieverband van de Leidenaren kunnen winnen en die kans willen ze zeker grijpen.

De wedstrijd start zaterdag om 15.00 uur in Sassenheim. Zaterdagavond is de wedstrijd terug te zien op vanafdezijlijn.nl.


Teun de Reede sprak zaterdag na afloop van de verloren wedstrijd tegen RC Waterland met trainer Robert Broerse over de tegenvallende resultaten en de aankomende derby tegen The Bassets.

 


Teun de Reede sprak ook met oud-trainer Perry Noordermeer van The Bassets over de stand van zaken bij de club uit Sassenheim en de derby tegen DIOK.

 

Leiden Nieuws Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×