Voedselbank Leiden zamelt in voor Kerst

De Voedselbank Leiden e.o. houdt op zaterdag 17 december van 10.00 uur tot 16.00 uur de traditionele kerstinzameling bij AH XL in Leiden aan het Bevrijdingsplein. Vrijwilligers staan daar klaar om het winkelend publiek een boodschappenbriefje te overhandigen met het verzoek om een extra boodschap te doen voor de circa 400 huishoudens in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude die afhankelijk zijn van een gratis, wekelijks voedselpakket van de Voedselbank.

Open Huis

Dezelfde zaterdagmiddag houdt de Voedselbank ook Open Huis van 13.00 uur tot 16.00 uur in het pand aan de Willem Barentszstraat 37 in Leiden. Geïnteresseerden zijn welkom om houdbare levensmiddelen in te leveren en om een kijkje te nemen achter de schermen. Ook kerstpakketten zijn zeer welkom. Vrijwilligers zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over het werk van de Voedselbank.

Buffer

“Tijdens de wintermaanden slinken de voorraden altijd sterk”, legt Ingrid de Raat van de Voedselbank uit. “Doordat er minder verse groente en fruit beschikbaar is, moeten we meer houdbare producten uit onze voorraad gebruiken. Om een buffer te kunnen opbouwen en de klanten ook na Kerst weer goed gevulde pakketten te kunnen geven, is deze traditionele inzameling elk jaar weer heel erg hard nodig.”

Openstelling

Boodschappen kunnen deze maand ook bij het pand in de Willem Barentszstraat worden afgegeven op dinsdag 20 december tussen 11.00 uur en 14.00 uur, woensdagavond 21 december tussen 19.00 uur en 20.00 uur, donderdag 22 december tussen 10.00 uur en 17.00 uur, woensdag 28 december tussen 10.00 uur en 13.00 uur en op donderdag 29 december van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Er is vooral behoefte aan dagelijkse, houdbare boodschappen zoals zonnebloemolie, vis, vlees, groente en fruit in blik of pot, peulvruchten in blik, pasta, rijst, koffie, thee en persoonlijke verzorgingsproducten.

Levensmiddelen kunnen ook worden ingeleverd bij Diaconaal Centrum de Bakkerij, Oude Rijn 44c in Leiden (maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Alle informatie over de Voedselbank Leiden staat op www.voedselbankleiden.nl.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×