Organisator Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon en topzwemmer en ambassadeur van KWF Kankerbestrijding Joost Reijns schudden elkaar de hand op de samenwerking. (Foto's: Reanne van Kleef).

Leiden Marathon wil gigabedrag voor KWF ophalen

De organisatie van Leiden Marathon maakte gisteravond bekend dat zij gaan samenwerken met KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor ‘Team KWF‘ en daarmee geld ophalen voor het goede doel. Het streven is om meer dan 140.000 euro bij elkaar te lopen.

“Het wordt eens tijd dat we met de marathon een gigabedrag gaan ophalen voor een goed doel”, zegt organisator Tjeerd Scheffer. Vorig jaar was er geen goed doel aan de Leidse marathon gekoppeld en in de jaren daarvoor wel eens op kleinere schaal. “We zijn heel erg tevreden met dit goede doel. Het is belangrijk dat je volwaardige partners aan je bindt en dat is met KWF zeker het geval. Het concept Team KWF sluit heel erg aan bij wat wij doen.”


Reanne van Kleef sprak met Tjeerd Scheffer (organisator Leiden Marathon), Jeroen Mouw (fondsenwerver KWF Kankerbestrijding) en Joost Reijns (topzwemmer en ambassadeur KWF Kankerbestrijding) over de samenwerking tussen Leiden Marathon en KWF Kankerbestrijding.

Team KWF is een nieuw concept van KWF Kankerbestrijding dat vorig jaar is gestart bij de Utrecht Science Park Marathon. In 2017 wordt dit uitgebreid met onder meer de Leiden Marathon. “Team KWF is een unieke hardloopervaring” legt fondsenwerver Jeroen Mouw van KWF Kankerbestrijding uit. “Aan de ene kant committeren mensen zich om een streefbedrag op te halen voor het kankeronderzoek dat we willen financieren. Aan de andere kant bieden wij ze trainingsschema’s en tips van expert en bekende sporters. Zo helpen wij de deelnemers letterlijk en figuurlijk over de finish.”

Het doel is om meer dan 140.000 euro op te halen. Dat is het bedrag dat Team KWF in Utrecht bij elkaar wist te lopen. Scheffer: “We gaan hier zeker onze schouders onder zetten.” Daarbij heeft hij een mooi voorbeeld aan de TK challenge, waar ruim driehonderd hardlopers in een jaar tijd 165.398,25 euro ophaalden voor Hospice Issoria.  “Ja dat was echt geweldig. Maar nu richten we alle pijlen op KWF Kankerbestijding.”

Topzwemmer Joost Reijns is een aantal jaar geleden behandeld aan teelbalkanker. Hij loopt nu stage bij KWF Kankerbestrijding en is een ambassadeur voor Team KWF. Hij benadrukt nog eens het belang om geld op te halen voor onderzoek. “Voor mij was er op dat moment een heel goed behandelplan beschikbaar waardoor ik de periode goed ben doorgekomen. Dat is mede door al het onderzoek dat naar deze ziekte is gedaan. Hoe meer mensen zich verbinden aan Team KWF, hoe sneller we bij de dag komen dat kanker een chronische ziekte wordt.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×