Leidse moskeeën werven bloeddonoren

De drie Leidse moskee-organisaties gaan vrijdag vanaf 13.30 uur hun bezoekers oproepen zich in te schrijven als bloeddonor. In de drie moskeeën staan medewerkers van bloedbank Sanquin klaar om geïnteresseerden in te schrijven.

De deelnemende moskeeën zijn de Alhijra moskee in de Rembrandtstraat, ISN Mimar Sinan Moskee aan het Kooiplein en het Islamitisch Centrum Imam Malik aan de Nieuwe Marnixtraat.

De drie moskeeën vinden het belangrijk om gezamenlijk naar buiten te treden en met deze actie iets goeds voor de samenleving te doen. “Ook als Moslim draag je verantwoordelijkheid om je medemens te helpen. Bloed geven is daar een manier voor,” zegt Abdelhamid Bouzzit van de moskee in Leiden Noord.

Er worden zoveel mogelijk bloeddonoren gezocht omdat er heel veel mensen afhankelijk zijn van bloed. Zowel moslims als niet moslims. “We zijn immers allemaal één, met hetzelfde bloed. We leven in een maatschappij waarin we in hokjes worden gezet wat zorgt voor een negatieve sfeer. Door aan elkaar bloed te doneren zonder daar een religieuze tint aan te geven, kunnen we deze negatieve sfeer doorbreken”, aldus bestuurslid Abdelhamid Bouzzit van de Imam Malik moskee. Bouzzit roept alle Leidenaren op om zich op te geven als bloeddonor.

Annabel van der Meulen in gesprek met Abdelhamid Bouzzit over de bloeddonoractie van de gezamenlijke moskeeën in Leiden. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×