Honderden schaatsers in optocht naar stadhuis

In totaal maken er 23 ijsverenigingen gebruik van de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan. Ze gaven vanavond behoorlijk massaal gehoor aan de oproep van onder meer oud-olympisch schaatser Jeroen Straathof om naar het stadhuis in Leiden te komen.

Daar laat de raadscommissie zich door sportwethouder Dirkse informeren over de laatste stand van zaken rond een nieuwe schaatshal, een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad. Enkele honderden schaatsers meldden zich rond 19.30 uur op het Stadhuisplein. Compleet met ijsdweilmachine en dweilorkest.

Straathof: “Ik had zo’n beetje berekend dat als 23 verenigingen allemaal vier of vijf mensen mee zouden nemen dat we hier dan al snel met honderd man zouden staan, maar het zijn  er veel meer!”

Leiden Politiek Regio Sport Schaatshal Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×