Zwaan mogelijk doodgeslagen bij Kanaalweg

zwaan02Een dode zwaan zorgt vandaag voor veel ophef. Met name op Facebook spreken honderden mensen hun afgrijzen uit over het kadaver van een zwaan dat over een prullenbak langs de Kanaalweg hangt.

Naast de dode zwaan staat een stok. Mogelijk is het dier daarmee doodgeslagen, maar dat is niet zeker. Ene Ingrid noemt het beeld hartverscheurend en onbegrijpelijk, maar hoopt dat het dier niet is doodgeslagen, maar juist met de stok uit het water gehaald is.

Dierenarts Saskia ven Rooy die in het Groene Hart al lange tijd strijdt tegen jagers die zwanen afschieten hoopt dat de politie vingerafdrukken van de balk neemt en een buurtonderzoek doet. Ook raadt ze de politie aan de dode zwaan veilig te stellen voor onderzoek.

Update: We hebben contact gehad met iemand die degene kent die de zwaan daar heeft neergelegd. Het schijnt dat de zwaan al enige tijd dood rond dreef en met de stok uit het water is gehaald. De manier van achterlaten was wellicht wat onhandig…

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×