Geen roamingkosten meer binnen Europa

Vodafone schaft roaming gefaseerd af in 40 landen. Op deze manier maken klanten geen extra kosten bij het bellen, sms’en of internetten in die landen. Vanaf juni 2017 wordt roaming binnen de EU volledig afgeschaft door nieuwe Europese regelgeving, maar tot die tijd is het aan de providers zelf om daar alvast een voorschot op te nemen.

Het niet langer doorberekenen van de roamingkosten geldt niet voor alle bestaande Vodafone klanten. De provider biedt de service in eerste instantie alleen aan bij klanten die hun abonnement verlengen en aan mensen die een nieuw Vodafone abonnement afsluiten.

Vodafone loopt overigens niet voorop met het afschaffen van de roamingkosten. Eerder namen KPN en T-Mobile al een soortgelijke stap. Wie op het punt staat om een nieuw abonnement af te sluiten, kan terecht op Sim.nl voor een uitgebreide vergelijking van het aanbod van de verschillende providers.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×