Jouw ouders helpen met comfortabel douchen

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het is niet alleen wat veel ouderen willen, ook de overheid stimuleert het stevig. De participatiemaatschappij van nu is eigenlijk terug naar de zorgmaatschappij van vroeger. Toen iedereen het nog vanzelfsprekend vond om voor elkaar te zorgen.

Hoewel ook nu nog steeds iedereen graag zo goed mogelijk voor zijn of haar ouders wil zorgen, blijkt het in praktijk vaak lastig om te combineren met alle drukke bezigheden. Fijn dus dat er ook voor in huis steeds meer goede hulpmiddelen beschikbaar komen. Uiteraard zijn daarbij niet alleen gemak, maar ook veiligheid en zelfstandigheid belangrijke aspecten.

Douchestoel

Gemiddeld moeten er jaarlijks 120.000 ouderen naar het ziekenhuis door een val in en om het huis. Het risico op zo’n valpartij in huis is groot in de badkamer. Om het risico te verkleinen en ook ongemak te voorkomen kan een douchestoel uitkomst bieden. Geen overbodige luxe, want zo’n stoel ontlast mantelzorgers en zorgt er bovendien voor dat meer ouderen tot op hogere leeftijd zelfstandig kunnen blijven douchen. Zonder bang te hoeven zijn om uit te glijden op de natte badkamervloer. Er zijn een hoop verschillende soorten en types verkrijgbaar. Douchestoelen van Monozorg zijn er bijvoorbeeld met normale of extra ruime zitting, met of zonder wieltjes, in hoogte verstelbaar of met armleuningen.

Douchestang

Het gebruik van een ondersteunende douchestang bij Tegeldepot is ook aan te bevelen. Niet alleen in combinatie met zo’n douchestoel, maar ook om bijvoorbeeld in en uit de badkuip te stappen of bij toiletbezoek. De stijlvolle wandbeugels zorgen voor extra zekerheid en veiligheid in de wc en de badkamer en ze zien er bovendien ook nog eens mooi uit.

De douchestangen zijn er in tal van uitvoeringen en de meeste grepen zijn belastbaar tot wel 150 kilo mits goed bevestigd. Die bevestiging is overigens eenvoudig zelf te doen en kan mooi worden afgewerkt met de bijgeleverde ‘rozetten’ die de schroeven aan het zicht onttrekken. De kunststof ring in het rozet zorgt er bovendien voor dat er geen water achter het rozet komt. Je ouders of andere familieleden kunnen met behulp van deze en andere hulpmiddelen dus op een onbezorgde manier veel langer zelfstandig blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×