Omzet fysieke speelgoedwinkels blijft dalen

Speelgoedwinkels lijken in een vrije val terecht te zijn gekomen. Althans, waar het de fysieke winkels betreft. Online gaat het wel goed met de verkoop van speelgoed. Niet zo gek. Het aanbod van goedlopende webshops als Lobbes is veelal uniform en dus winnen gemak en prijsstelling het van gezellig rondsnuffelen in de winkel.

De omzetdaling van speelgoedzaken in winkelstraten is fors. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is die sinds 2008 met ruim een derde gedaald. Een vijfde van de winkels heeft de deuren moeten sluiten. Die voortschrijdende omzetdaling komt geheel voor rekening van de online verkoop van speelgoed.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×