Zaterdag 14 januari verhuist Vrij Groen naar een tijdelijke plek aan de Ommedijkseweg in Leiden. (Foto: PR).

Diversiteitstuin Vrij Groen gaat verhuizen

Voor de tweede keer in haar bestaan gaat Vrij Groen verhuizen omdat op de huidige plek langs de A44 in Oegstgeest nieuwbouw komt. Alle planten zijn opgepot en de schuur, kas, waterpomp en sedumdak zijn gedemonteerd voor de komende verhuizing.

Chris de Waard in gesprek met Anne Marie van Dam over de verhuizing van Vrij Groen en het kerstbomenasiel.

Op zaterdag 14 januari gaan het kerstbomenasiel, al het tuinmateriaal en de planten verhuizen naar Kunstweide Ommennabij, aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. In het voorjaar hopen de tuiniers naar een nieuwe, vaste plek te verkassen. Waarheen is nog niet duidelijk.

Om al het materiaal in een verhuisauto te laden en te vervoeren naar de tijdelijke locatie zoekt Vrij Groen nog vrijwillige verhuizers. Wie wil helpen, kan op zaterdag 14 januari komen helpen op zowel de huidige locatie aan de Rhijnhofweg 13 in Oegstgeest als op de nieuwe, tijdelijke locatie aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden.

De werktijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Vrijwilligers moeten zelf zorgen voor goede schoenen, drinken en lunch. Thee of koffie en wat lekkers wordt door Vrij Groen verzorgd. Opgeven kan bij vrijgroen@ideewinkel.nl. Geef aan op welke locatie, en welk dagdeel er gewerkt wil worden.

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×