Willem de Gelder startte een inzamelingsactie voor een nieuwe duiventil. Al binnen enkele uren was het benodigde geld bijeen. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuw duivenhok op til voor gedupeerde Leidenaar

De crowdfundingactie die Leidenaar Willem de Gelder gisteren is begonnen om geld in te zamelen voor een duiventil heeft binnen enkele uren al ruim voldoende geld opgeleverd. Het doelbedrag van 200 euro werd al snel overschreden en inmiddels staat te teller op 330 euro.

Chris de Waard ging op nieuwjaarsdag met Willen de Gelder naar de gedupeerde heer Ouwersloot om hem hem goede nieuws te vertellen. Het geld voor een nieuwe duiventil is al bijeengebracht.

Ruim voldoende om een nieuwe duiventil aan te schaffen voor de 80-jarige Leidenaar Ouwersloot die op nieuwjaarsmorgen tot zijn schrik zag dat onbekenden met vuurwerk zijn zelfgetimmerde duiventil hadden opgeblazen.

Ouwersloot gaat niet zelf een nieuwe til bouwen. “Ik ben nu 80 jaar en ik kan dat niet meer opbrengen, maar een duiventil kopen is prima.” Hij vindt het geweldig dat via de actie door in totaal 33 onbekenden het geld in no-time bijeen werd gebracht. “Ik weet niet waar ik dit aan verdiend heb.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×