(Foto's: Chris de Waard).

Ondernemers kiezen Emile van Aelst als Leidenaar van het Jaar

Minister Melanie Schultz, wethouder Paul Laudy en Meelfabriek-eigenaar Ab van der Wiel. Niet de minste mensen waren door de Business Club Leiden (BCL) genomineerd voor de titel Leidenaar van het Jaar. Maar uit in totaal negen genomineerden kwam geen vastgoedontwikkelaar of VVD-politicus.

Voorzitter Chris Verplancke van de Business Club Leiden is toe aan de ontknoping van de spannende verkiezing Leidenaar van het Jaar.

De Leidse ondernemers kozen iemand van buiten. Een ambassadeur voor de stad, iemand die altijd en overal aanwezig is om vast te leggen wat er gebeurt en zo op positieve wijze bijdraagt aan de uitstraling van Leiden en de Leidse evenementen. En natuurlijk was hij ook gisteravond aanwezig. Niet als genomineerde, maar gewoon zoals altijd om verslag te doen van de verkiezing.

Chris de Waard in gesprek met Chris Verplancke over de verkiezing en de genomineerden.

Na schrappen in een longlist waren er uiteindelijk negen genomineerden overgebleven. Sleutelstad-fotograaf Emile van Aelst aka de Leidse Glibber had in de voorliggende periode wel gehoord dat hij door enkele BCL-leden was voorgedragen, maar dat hij uiteindelijk als Leidenaar van het Jaar op het schild gehesen zou worden had hij niet verwacht. BCL-voorzitter Chris Verplancke trouwens ook niet, zo vertrouwde hij ons toe: “”Melanie Schultz komt na de verkiezingen niet meer terug als minister, dus ik was er helemaal vanuit gegaan dat onze leden haar zouden kiezen. Als een soort afscheidscadeau.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Laudy en Leidse Glibber Emile van Aelst over de titel Leidenaar van het Jaar.

Het liep anders. Toen de lobby voor Emile eenmaal op gang was gekomen binnen de BCL-gemeenschap waren de anderen eigenlijk meteen kansloos. De nominatie van Emile werd massaal gesteund en dus mag Emile van Aelst zich heel 2017 Leidenaar van het Jaar noemen. “Dat was hij elk jaar al,” zo reageert een van de honderden mensen die hem gisteravond meteen al via de sociale media feliciteerden nuchter. En zo is het.

Na afloop van de verkiezing volgde voor de Leidse Glibber met aanhang nog een afterparty in zijn stamkroeg het Praethuys.

De bekendmaking van de ‘Leidenaar van het Jaar’ vond dinsdagavond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden in Scheltema.

Van Aelst bevindt zich in goed gezelschap. Eerdere winnaars van de BCL-titel zijn Armin van Buuren, Jochem Myjer, burgemeester Henri Lenferink en wethouder Robert Strijk. Volgend jaar wil de Business Club Leiden er een bredere verkiezing van maken waarbij iedereen kan stemmen op genomineerde stadsgenoten.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×