(Foto's: Peter Wink en Marcel van Vulpen).

Leidse Monica Wink Nederlands Kampioen Taekwondo

Monica Wink is zaterdag Nederlands Kampioen Taekwondo in de klasse A -73 kilo geworden. Het was voor Wink al de tweede Nederlandse titel. Het kampioenschap vond plaats in het Topsportcentrum in Almere.

Wink traint al vanaf de kindergroep bij Taekwondo Vereniging Leiden onder leiding van Gerard van den Berg. Ook geeft ze les aan de jeugd en senioren. Na een intensieve voorbereiding op dit NK trainde ze met de wedstrijdtrainer Steven Ouwehand.

De eerste partij won Wink nipt van Birsen Kuzucanli uit Dordrecht. De tweede partij werd met duidelijk verschil van Mandy Roethof uit Almelo gewonnen. In de finale moest ze het op nemen tegen Kelly Roethof. In de derde ronde overtuigde Wink met twee hoofdtreffers waardoor ze de Nederlandse titel binnenhaalde.

Komende donderdag is Monica Wink te horen in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×