(Foto's: Leiden Marketing).

Leidse kerstmarkt beste van Europa

De drijvende kerstmarkt die in december enkele weken op de Nieuwe Rijn werd gehouden is verkozen tot beste van Europa. Vanmiddag werd op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht bekendgemaakt dat Leiden de Kerstmarkt Award 2016 heeft gewonnen.

“Fantastisch nieuws,” zegt centrummanager Erwin Roodhart: “Leiden heeft nu niet alleen de enige drijvende kerstmarkt van Europa, maar ook de beste!” De award is een initiatief van Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info.

Van 9 december 2016 t/m 4 januari 2017 kon er gestemd worden op genomineerde bestemmingen in Duitsland, Nederland en België. De prijs viel dit keer op de enige echte drijvende kerstmarkt in Leiden die daarmee kerstmarkten in Oberhausen, Düsseldorf, Dordrecht, Valkenburg, Brugge en Deventer ver achter zich liet. De Leidse kerstmarkt kreeg maar liefst 31,97% van de stemmen.

‘Wat is de beste kerstmarkt van 2016? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkopen ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom?’ Op deze vragen antwoordde het publiek overtuigend met: Leiden!

Leiden staat dit jaar voor het eerst, samen met Noordwijk en Katwijk in het Holland Paviljoen tijdens de Vakantiebeurs. Er is een bescheiden informatiedesk en Trix loopt rond op de beurs.

Naar aanleiding van enkele reacties onder dit bericht waarin wordt gesteld dat de kerstmarkt niet rolstoeltoegankelijk zou zijn, een verduidelijkende foto van Emile van Aelst.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×