Markt voor drukwerk groeit online stevig door

Hoewel de drukkerijbranche een flink aantal moeilijke jaren achter de rug heeft, schijnt er licht aan het eind van de tunnel. Overcapaciteit en online concurrentie hebben gezorgd voor een kaalslag in drukkerijland, maar na jaren van krimp stabiliseerde de markt in 2016, waardoor dit het  beste jaar voor de branche is sinds 2008.

Schaalvergroting en efficiency zijn de kernwoorden in de opkrabbelende drukkerijmarkt die het vooral moet hebben van online opdrachten. Efficiënte productieprocessen waarbij talloze kleinere opdrachten kunnen worden gebundeld zorgen voor mooie marges, terwijl ook de klant volop meeprofiteert. flyers, briefpapier en visitekaartjes drukken kan tegen zeer scherpe prijzen en razendsnelle levertijden.

De trend is een zich steeds verder consoliderende drukkerijmarkt, waarbij samenwerkingen en fusies moeten zorgen voor de broodnodige schaalvergroting. Een bedrijf als Drukland heeft dat goed begrepen en biedt inmiddels via de website een enorm assortiment voor zowel de zakelijke als de private sector. Niet alleen drukwerk, maar ook banners, promotieartikelen, signing en kleding.

 

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×