Burgemeester Lenferink tekende gisteren de petitie van plastic soup surfer Merijn Tinga. (Foto's: Chris de Waard).

Plastic Soup Surfer hard op weg naar 40.000 handtekeningen statiegeld-initiatief

Als het Leidenaar Merijn Tinga lukt om de komende weken nog zo’n 15.000 mensen te bereiken die zijn petitie voor de invoering van statiegeld op kleine petflesjes ondertekenen dan heeft hij zijn gestelde doel bereikt. De Plastic Soup Surfer wil graag nog voor de verkiezingen 40.000 handtekeningen aanbieden aan de Tweede Kamer. Bij dat aantal is er formeel sprake van een burgerinitiatief en moet de kamer het voorstel agenderen.

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en burgemeester Lenferink over de enorme vervuiling die wordt veroorzaakt door plastic petflesjes die massaal worden weggegooid, omdat er geen statiegeld op zit.

(Video: Chris de Waard).

Gisteren tekende burgemeester Lenferink de petitie van Tinga. Als 25.199e ondertekenaar. Tinga gaat nu ook andere burgemeesters aanschrijven om dat voorbeeld te volgen. “Te beginnen bij de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Die is ook van de PvdA en als die partij in de Tweede Kamer voor de invoering van statiegeld op kleine flesjes stemt, is er samen met een aantal groen partijen waarschijnlijk voor het eerst een meerderheid.”

Ook tekenen? Dat kan hier: https://petities.nl/petitions/uitbreiding-van-statiegeld-op-kleine-pet-flesjes

Leiden Maatschappij Politiek Plastic Soup Surfer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×