Verkleedkleding voor carnaval wint ook in Leiden aan populariteit

Het carnaval in Leiden is lang niet zo groot als onder de grote rivieren, maar er bestaan wel degelijk enthousiaste feestvierders die daar graag verandering in zouden aanbrengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om Alternatieve Carnavalsvereniging de Bledders, net als De Leidse Hutspotten. Ze proberen het al langere tijd voor elkaar te krijgen dat ook de Sleutelstad een carnavalstraditie krijgt, waardoor het naast de jaarlijkse viering van 3 oktober ook in het voorjaar mogelijk is om de remmen even lekker los te gooien.

Voor hen is er goed nieuws, want het lijkt erop dat er meer enthousiasme komt voor carnaval, ook in Leiden en omgeving. Mensen gaan er op zoek naar een mooie outfit om carnaval te vieren. Zowel in het zuiden als in eigen stad. Verschillende cafés stellen de deuren open voor een ieder die verkleed is, om er samen een bijzonder feest van te maken.

Online verkoop van carnavalskleding

Opvallend is bovendien dat het vooral de webwinkels zijn die garen spinnen bij de populariteit. CompleetVerkleed merkt nu bijvoorbeeld al dat er groei in zit. “We zien dat er meer mensen van boven de rivieren op zoek zijn naar carnavalskleding, waarmee ze zich voor lijken te bereiden op de komende jaargang die er weer bijna aan zit te komen.”

Of het carnaval binnen nu en een paar jaar ook in Leiden grootse vormen aan zal nemen valt natuurlijk te bezien. Dat neemt niet weg dat er sprake is van een groeiende populariteit, omdat de Leidenaren bijvoorbeeld zien hoe gezellig het verkleed kan zijn tijdens 3 oktober. Aan de (alternatieve) carnavalsverenigingen zal het in ieder geval niet liggen, zij doen er alles aan om de populariteit verder toe te laten nemen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×