Foto's en impressies van de nieuwbouw op de hoek van de Stationsweg en het Stationsplein. (Beeldmateriaal: Bioscopen Leiden).

Leiden krijgt megabios in Stationsgebied

Na De Lorentz komt De Geus. De gemeente Leiden heeft een contract gesloten met ontwikkelaar Sustay uit Utrecht voor de herontwikkeling van het YNS blok waar onder meer supermarkt Jumbo is gevestigd. YNS staat voor Ymere en NS die het pand jarenlang samen in bezit hadden. Het blok wordt gesloopt en op die plek komt een megabios met acht zalen die wordt geëxploiteerd door Bioscopen Leiden. Ook komen er woningen, een congresruimte, horeca, winkels en een parkeergarage.

Impressie van ontwikkelaar Sustay over de herontwikkeling van de YNS-locatie in het stationsgebied.

“De komst van de nieuwe megabioscoop betekent niet dat de twee bestaande bioscopen zullen verdwijnen,” benadrukt Govert de Kok van Bioscopen Leiden: “Het uitgangspunt is dat we Trianon en Lido ook behouden. Het bijna honderd jaar oude Trianon is natuurlijk ons kroonjuweel en voor het Lido hebben we al leuke ideeën.” Naast de megabios opent Jumbo er een concept store.


Zo ziet het YNS blok er nu uit. Het is de bedoeling dat de bouw van De Geus begin 2019 van start gaat. (Foto: Reanne van Kleef).

Advertentie

Cultuur Economie Leiden Politiek De Geus megabios stationsgebied


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×