Mart Keuning gekozen tot Leids Raadslid van het Jaar 2016

Fractievoorzitter Mark Keuning van de ChristenUnie Leiden is gekozen als beste raadslid van Leiden. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden in Koetshuis de Burcht. Tweede Kamerlid Paul van Meenen van D66 sprak de genomineerden toe, alvorens de winnaar bekend te maken.

Reanne van Kleef sprak met jury en winnaars.

De genomineerden waren dit jaar PvdA-raadslid Helma Baart, CDA-raadslid Joost Bleijie, D66-raadslid Lodi van Brussel en Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie. Die laatste werd uiteindelijk door de onafhankelijke jury bestaande uit journalisten en oud-raadsleden verkozen tot Leidse Raadslid van het Jaar 2016. Een aanmoedigingsprijs in de vorm van een ‘Leidse Effie’ was er voor D66-raadslid Lodi van Brussel, eervolle vermeldingen voor PvdA-raadslid Helma Baart en CDA-raadslid Joost Bleijie.

Het Leidse Tweede Kamerlid Paul van Meenen van D66 sprak de genomineerden toe en maakte de winnaar bekend. (Video: Chris de Waard).

Mart Keuning heeft zijn uitverkiezing te danken aan het feit dat hij al jaren ‘het financiële geweten van de raad’ vormt, Van Brussel maakte zich sterk voor armoedebestrijding en langdurige werkloosheid. Joost Bleijie komt al jaren op voor ondernemers in onze stad en Helma Baart van de PvdA maakte zich met succes sterk voor het behoud van de ‘centrale blokken’ in de Kooi die nu niet gesloopt worden, maar monument worden.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×