(Beeld: RCL).

RCL genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

De Leiderdorpse voetbalvereniging RCL werkt hard aan een rookvrij complex. Daarmee willen ze kinderen in en gezonde omgeving laten sporten en voorkomen dat zij zelf gaan roken. RCL is daarmee de eerste amateurvoetbalvereniging die het initiatief nam om te gaan voor een rookvrije generatie. Dat heeft de vereniging een nominatie voor de Rookvrije Generatie Award opgeleverd.

Momenteel mag er alleen nog in een speciale rookruimte bij de kantine worden gerookt. Wanneer het nieuwe clubgebouw gereed is, zal het rookverbod voor het hele sportcomplex ingaan. Roken mag dan alleen nog buiten de hekken van de voetbalvereniging.

De Rookvrije Generatie Award is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Op 22 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Op de verschillende initiatieven kan worden gestemd. De stemmen tellen voor vijftig procent mee in de einduitslag. De andere vijftig procent van de punten wordt door de jury toegekend. RCL staat met het aantal verkregen stemmen nu op de tweede plek.


Reanne van Kleef sprak vorig jaar met RCL-voorzitter Kees van den Burg over het rookvrije complex.

Leiderdorp Sport rclrookvrij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×