Voetbalclub RCL uit Leiderdorp wint Rookvrije Generatie Award

Vandaag is voetbalclub RCL uit Leiderdorp uitgeroepen tot de grote winnaar van de Rookvrije Generatie Award in de categorie sport. De Award werd uitgereikt tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam.

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. De uitreiking van de Awards werd gepresenteerd door het ambassadeurskoppel Jaap Reesema (zanger en winnaar van X factor 2010) en Kim Kötter (miss Universe Nederland 2002 en presentatrice bij RTL 4).

Stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd bepaald door de jury bestaande uit Michel Rudolphie (KWF Kankerbestrijding), Floris Italianer (Hartstichting), Michael Rutgers (Longfonds), Mark Monsma (Alliantie Nederland Rookvrij) en één van de kinderen die zich inzet voor de Rookvrije Generatie.

RCL-voorzitter Kees van der Burg reageert verheugd op de titel: “Als voorzitter van RCL wil ik me inzetten voor een rookvrije en gezonde sportomgeving. Ik voel me verantwoordelijk voor de gezondheid van de leden, vooral voor de bij ons voetballende jeugdleden.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline