(Foto: Reanne van Kleef).

ZVL-Hawabo: "Alles gewonnen wat er in Nederland te winnen valt"

Sleutelstad maakt een rondje langs alle Leidse sporters die zijn genomineerd voor de Leidse Sportprijzen. Op 10 februari worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal de juryprijzen en de publieksprijs uitgereikt. Tot en met 9 februari kan er worden gestemd op de publieksprijs.


Reanne van Kleef sprak met de waterpolodames van ZVL-Hawabo over hun nominatie voor Sportploeg van het Jaar.

De waterpolodames van ZVL-Hawabo hebben in 2016 The Triple gewonnen: het landskampioenschap, de beker én de Supercup. Dit leverde hen de nominatie Sportploeg van het Jaar in Leiden op.

De ploeg hoorde het nieuws tijdens de Euroleague in Messina. Helaas kwamen ze daar niet verder dan de groepsfase. “Het is altijd een goede ervaring”, vertelt een van de speelsters over het toernooi. “Helaas niet het gewenste resultaat.” Ze zien de nominatie als een pleister op de wond.

Coach Tim van der Meer, die zelf ook genomineerd is voor Sportcoach van het Jaar in Leiden, heeft vertrouwen in zijn ploeg om deze prijs te winnen. “Wij hebben alles gewonnen in Nederland. Daarnaast hebben wij met een jonge ploeg het hele jaar heel erg in één lijn gepresteerd. Zonder grote dieptepunten.”

Zo denken de dames er zelf denken ook zo over. “Wij zijn een jong team met veel potentie. We kunnen nog een tijd mee en zo’n prijs is dan lekker om te pakken.”

ZVL is nog in de race voor het landskampioenschap. Ze gaan hun best doen deze prijs weer binnen te halen en hopen daarmee volgend jaar weer genomineerd te worden voor Sportploeg van het Jaar.


Reanne van Kleef nam met juryleden Gertjan van Geen, sportverslaggever bij het Leidsch Dagblad, en oud-international Wim Rijsbergen de genomineerden door. De jury wordt voorgezeten door schaatskampioen Jeroen Straathof. Er zijn vijf categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en aangepaste sporter van het jaar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×