(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Stembus Leidse Sportprijzen sluit vandaag

Sleutelstad heeft een rondje gemaakt langs alle Leidse sporters die zijn genomineerd voor de Leidse Sportprijzen. Morgen worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal de juryprijzen en de publieksprijs uitgereikt. Tot vannacht 00.00 uur kan er worden gestemd op de publieksprijs.


Reanne van Kleef sprak met de jury en alle genomineerden voor de Leidse Sportprijzen 2016. Luister hier waarom de sporters en coaches zijn genomineerd, wat ze in 2017 gaan doen om weer genomineerd te worden en waarom ze zelf vinden dat ze moeten winnen.

Er zijn genomineerden in verschillende categorieën. Voor sportploeg van het jaar komen ZVL-Hawabo (waterpolo), LSG (schaken) en het Leiden Atletiek Cross team in aanmerking. Sportvrouw van het jaar wordt roeister Nicole Beukers, hardloopster Tessa van Schagen of baanwielrenster Laurine van Riessen. Om de titel sportman van het jaar strijden roeier Boudewijn Röell, atleet Noah Schutte en voetballer Randy Wolters.

Ook wordt de beste coach van 2016 gekozen. Het gaat daar tussen roeicoach Nienke van Zijp, waterpolocoach Tim van der Meer en atletiekcoach Martijn de Lange. De beste aangepaste sporter van 2016 wordt atlete Lucinde Wiersema, rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen of roeister Annika van der Meer.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×