(Foto's: Annabel van der Meulen).

De Lorentzschool gaat voor groen tijdens Warmetruiendag

Vandaag is het Warmetruiendag. De leerlingen van de Lorentzschool vieren deze dag op een groene manier, namelijk met de afsluiting van de Energy Battle. De Leerlingen van groep 6B hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor deze Energy Battle, een landelijke energiebesparingswedstrijd. Onder acht scholen in Nederland is de Lorentzschool geëindigd op een eervolle tweede plaats.

Directeur Hans Lardee nam samen met wethouder Paul Dirkse de officiële afsluiting van de EnergyBattle voor zijn rekening.


Annabel van der Meulen in gesprek met Wethouder Paul Dirkse van Onderwijs en Duurzaamheid.


Annabel van der Meulen in gesprek met directeur van Lorentzschool Henk Lardee.

De afgelopen maanden kregen de kinderen lessen over energie en daarna gingen de kinderen, onder begeleiding van Roland Koster, conciërge Jurgen en juf Chantal, de school rond om te kijken waar mogelijk energie kon worden bespaard. Verwarming, lampen, verschillende apparaten, alles werd onder de loep genomen, zowel in het schoolgebouw als thuis met hun ouders.

Energie besparen en verantwoord met energie omgaan was voor Roland Koster, ouder van de Lorentzschool in Leiden, de reden om actief aan de slag te gaan in de Leidse school. Hij riep hierbij de hulp in van Klimaatverbond Nederland, de organisatie van de Energy Battle. Onder het motto ‘De groenste energie is de energie die je niet gebruikt’ gingen de scholen aan de slag. Bewoners, medewerkers, ouders en kinderen van scholen kregen vanuit de organisatie ondersteuning en tips hoe ze met gemak en toch behoud van comfort thuis energie kunnen besparen. Zo leerden de leerlingen dat energiebesparing veruit de meest kosteneffectieve manier is om CO2 uitstoot te verminderen.

Dit jaar wordt de Energy Battle ondersteund door adviesbureau Van Beek, dat gespecialiseerd is in energiemanagement. Zij overhandigde de gemeente Heemstede, de winnaar van de Energy Battle, een zogenaamd energieprofiel ter waarde van € 2.500,-. Met behulp van een energieprofiel kunnen nieuwe energiebesparingsmogelijkheden in beeld komen. De winnende gemeente kan het energieprofiel laten uitvoeren in haar eigen gemeente voor bijvoorbeeld een een zwembad, een sporthal of een school.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×