(Foto's: Reanne van Kleef).

Eerste twintig Leidse straatnaamborden beschikbaar

De Leidse Straatnaambordenactie gaat vandaag van start. Via de Facebookpagina van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) worden deze week de eerste oude straatnaamborden van twintig Leidse straten vergeven. Mensen die iets leuks doen voor de betreffende straat maken kans op een bordje. Hoewel de actie is opgezet voor en door studenten, mag iedereen aan de actie meedoen.


Reanne van Kleef sprak met Roosmarijn van de Velde van de PKvV over de start van de Leidse Straatnaambordenactie.

In totaal zijn er borden van meer dan tweehonderd straten beschikbaar. Elke week worden er twintig nieuwe straten vrijgegeven. Geïnteresseerden hebben vervolgens een week de tijd om te reageren met een foto of filmpje van een originele actie voor die straat. Dat kan bijvoorbeeld een straatbarbecue zijn maar ook het uitlaten van de hond van de buurvrouw. Het is niet verplicht om zelf in de straat te wonen. De studentenorganisatie kiest vervolgens wie het bord wint. Van sommige straten zijn er meerdere borden beschikbaar. Het is toegestaan om meer dan één keren mee te doen.

De eerste twintig beschikbare straten:

 • Caeciliastraat
 • Van der Lubbehof
 • Plaatsteeg
 • Van der Sterrepad
 • Zakpoort
 • Narmstraat
 • Galgewater
 • Roggebroodshof
 • Molenwerfsteeg
 • Boommarkt
 • Paterstraatje
 • Kiekpad
 • Vestwal
 • Minnebroersgracht
 • Nieuwebrugsteeg
 • Oude varkenmarkt
 • Nieuwe Rijn
 • Kaasmarkt
 • Apothekersdijk
 • Boomgaardsteeg

De actie is een gevolg van het vervangen van de straatnaamborden in de Leidse binnenstad. De oude borden zijn bewaard en de Gemeente Leiden heeft aan de PKvV gevraagd om een actie te bedenken voor studenten. Daar is de Leidse Straatnaambordenactie uit voortgekomen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×