Markttijden Bevrijdingsplein ongewijzigd

5

Begin januari ontstond er onduidelijkheid over de eindtijd van de weekmarkt op het Bevrijdingsplein. Marktkoopman Ilias Elmarsse werd door een handhaver gesommeerd zijn handel om 15.00 uur te sluiten, terwijl Ilias dacht tot 17.00 uur te mogen blijven verkopen. Volgens de koopman werd hij geïntimideerd door de handhavers en was hij altijd tot 17.00 uur open.

Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Paul Laudy over de weekmarkt op het Bevrijdingsplein.

Deze week is er duidelijkheid gegeven door de gemeente. De tijden van de markt zijn zoals door de handhaver werden gehanteerd, 8.00 uur openen om 13.00 uur opruimen en om 15.00 moet het plein opgeruimd zijn. De verwarring is ontstaan doordat er langere tijd niet is gehandhaafd en een gedeelte van de marktkramen langer open bleef. Hierdoor was de aanname ontstaan bij sommige standhouders dat de markt tot 17.00 uur open is.

Na schriftelijke vragen van de PvdA, heeft het college aangegeven dat er mogelijkheden zijn om de openingstijden te verruimen, indien er voldoende draagkracht is onder alle standhouders. Die blijkt er niet te zijn, een aantal kramen wil om 13.00 uur sluiten. De argumentatie van de gemeente om de bestaande  tijden te handhaven is dat er een volwaardige markt aangeboden moet worden, met voldoende kramen en een divers aanbod, en niet een markt met gaten. Zolang niet alle kramen hiermee instemmen blijven de huidige tijden gehandhaafd.

 

Delen
LeidenWalk

5 reacties

  1. In het stukje staat dat een aantal kramen om 13.00 uur wil sluiten. Maar volgens de gemeente wil een meerderheid van de kooplui de eindtijd van 13.00 uur behouden. Zie de antwoorden van B&W. Uiteindelijk gaat het maar om één kraam. De betrokken marktkoopman, Ilias El Marsse, lag ook overhoop met de gemeente Noordwijk. Hij zou zich niet aan de voorwaarden van de persoonsgebonden vergunning hebben gehouden en een stroman hebben ingezet. De rechtbank heeft vorig jaar een nader onderzoek gelast.

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.