Leiden Atletiek ook succesvol op jeugd NK

Een week na het NK atletiek Indoor voor senioren, hadden de junioren hun nationale titelstrijd in Apeldoorn. Het leverde de Leidse deelnemers twee medailles op. Joshua Wegman behaalde een tweede plaats op het hinkstapspringen bij de B-junioren en Thieme Schmidt won eveneens zilver maar dan op de 400 meter bij de (oudere) A-junioren.

Schmidt is een atleet met veel verschillende kwaliteiten. In de zomer slingert hij met succes de kogel naar flinke afstanden, maar kan hij op de kortere afstanden op de baan ook prima uit de voeten. Dat hij dat indoor ook kan liet hij onlangs al zien toen hij het junioren clubrecord op de 400 meter naar 49.50 verbeterde. In de series in Apeldoorn liep hij 49.88 wat hem een prima (buiten)baan verschafte voor de finale. Het werd nog wel even spannend want na een ronde was het niet alleen topfavoriet Ramsey Angela die voor Schmidt liep, maar ook Bram van der Jagt van AV’23 uit Amsterdam. In de laatste bocht ontwikkelde Schmidt meer snelheid en in de laatste vijftig meter passeerde hij Van der Jagt en stelde het zilver veilig met een tijd van 49.59.


Thieme Schmidt (Foto: Leiden Atletiek).

B-junior Joshua Wegman warmde zich zaterdag al op met deelname aan het verspringen. Dat leverde hem met 6,13 meter de 7e plaats op. Zondag was het tijd voor zijn favoriete onderdeel, het hinkstapspringen. Vorig jaar verraste hij bij het outdoor kampioenschap in Breda met een afstand van 13.64 meter. In Apeldoorn bleef hij met 12.99 meter bij zijn vierde poging achter op die prestatie en vormde dan ook geen bedreiging voor Daan Hoomoedt van PAC uit Rotterdam die 13.78 meter sprong. Omdat in de laatste twee ronden niemand zich meer verbeterde was het zilver veiliggesteld.

 

Joshua Wegman (Foto: Leiden Atletiek).

 


Clubgenoot Koen Prud’homme van Reine werd ook nog 5e met 12.32 meter. Diezelfde plaats was er voor Lucinde Wiersema bij de A-meisjes.

 

Lucinde Wiersema tijdens het jeugd NK Indoor. (Foto: Nicole Ruitenbeek).

 

Jelte van Atten kwam nog het dichtst bij een derde medaille voor Leiden Atletiek. In de finale 1500 meter werd hij 4e met een tijd van 4.09.09. B-junior Thijs Houbiers liep op dezelfde afstand zijn eerste NK-finale en werd daarin heel netjes 6e met 4.16.54.


Melle Tuik sprak in SPORT071 met Veerle Bakker en Flores Weverling. Zij wonnen vorige week op het NK Indoor zilver en brons op de 3000 meter.

Vorige week nam een tiental atleten van Leiden Atletiek al deel aan het Nederlands indoorkampioenschap in Apeldoorn. Daar vergaarden ze een aantal finaleplaatsen en twee medailles. Die werden op de 3000 meter behaald door Veerle Bakker en Flores Weverling. De pupillen van Bram Wassenaar hadden verschillend races en gevoelens daarbij. Bakker wist dat Maureen Koster niet te kloppen zou zijn. Na 2 kilometer aanzetten kon er niemand meer volgen. Bakker moest vervolgens knokken om haar tweede plaats vast te houden. Daarin slaagde ze prima en juichend finishte ze in een tijd van 9:44.71.

 

Veerle Bakker komt Juichend over de finish. (Foto: Leiden Atletiek).

Flores Weverling wist dat hij met zijn persoonlijk record van enkele weken mee zou dingen naar het goud op de 3000 meter. Toen de kopgroep van drie in de laatste twee ronden het tempo nogmaals opschroefde had Weverling moeite om dat te volgen. “Ik had geen superdag”, maar hij kon tevreden zijn met zijn medaille op het nationale titelstrijd. Uithijgend van zijn zware race zag hij trainingsmaatje Seppe van ’t Westende verdienstelijk 7e worden op de 1500 meter.

 

De top-3 van de 3000 meter mannen met rechts Flores Weverling (Foto: Leiden Atletiek).

Sprinttrainer Martijn de Lange kon ook terugkijken op een geslaagde NK-weekend. Terwijl kersvers sportvrouw van LeidenTessa van Schagen het indoorseizoen aan zich voorbij laat gaan, toonden twee jonge sprinters zich nadrukkelijk. Jamiro Elabeidi scherpte andermaal zijn persoonlijk record op de 60 meter aan tot 6.89 kwalificeerde zich daarmee voor de finale. Daarin werd hij gedeeld 5e met een tijd van 6.94 seconde. In een sterk bezette finale op de 60 meter horden stond de pas 17-jarige Janneke Lemmerzaal tussen de toppers Nadine Visser, Sharona Bakker en Anouk Vetter. Met een 7e plaats en een tijd van 8.92 mag ze volgende week met verwachtingen opnieuw afreizen naar Apeldoorn als daar de titelstrijd bij de junioren wordt gehouden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×