(Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Spektakel en Leidse successen tijdens basketbal All*Star Gala

Het jaarlijkse Ziggo Sport DBL All*Star Gala werd gisteren afgewerkt in de Vijf Meihal. Naast een wedstrijd tussen het Nederlands team en de DBL All Stars, werd er ook een Skills Contest, een dunkwedstrijd en een shoot-out gehouden. Al deze onderdelen kregen een winnaar met een Leids tintje.

De middag begon met een spectaculaire show van de Dunking Devils die speciaal voor de gelegenheid waren ingevlogen vanuit Slovenië. Het publiek werd verder vermaakt door diverse competities tussen de spelers van de verschillende teams uit de Dutch Basketball League. In de 3-point shoot out kregen de spelers één minuut de tijd om zoveel mogelijk driepunters te maken. Jessey Voorn was voor dit onderdeel namens ZZ Leiden naar voren geschoven. Met achtien punten wist hij zich in de voorronde als tweede te plaatsen voor de finale. Die werd later gespeeld na de eerste kwart van de wedstrijd tussen net Nederlands team en het All Star team, waar hij zelf overigens als Orange Lion ook aan deel nam. In die finale overtuigde hij door meteen de eerste tien ballen raak te schieten. Met nogmaals achttien punten pakte hij de overwinning.

Jessey Voorn won de  3-point shoot out.

Marijn Ververs mocht het namens ZZ Leiden laten zien in de Zorgen Zekerheid Skills Contest. Daar moest zo snel mogelijk een behendigheidsparcours worden afgelegd. het was niet Ververs, maar Kasper Averink die daar voor het Leidse succes zorgde. De ras-Leidenaar speelt tegenwoordig voor Weert.

Bij het dunken werd de Amerikaans ZZ Leiden speler Daviyon Draper tot winnaar uitgeroepen. om en om mochten de spelers hun kunsten vertonen. Het publiek bepaalde vervolgens wie er zou winnen. Met een geluidsmeter werd gemeten voor wie er het hardste werd gejuicht. Na de winnende dunk van Draper leek die geluidsmeter zelfs even op tilt te slaan. Toch haalden  de dunks van de DBL spelers het niet bij die van de Dunking Devils.

De Dunking Devils gaven een spectaculaire show.

Tot slot werd de wedstrijd tussen de Orange Lions en de DBL All Stars gespeeld. Ook daar was ZZ Leiden Basketball goed vertegenwoordigd. In het Nederlands team speelden Jessey Voorn en Mohamed Kherrazi mee. De geblesseerde Thomas Koenis keek vanaf de bank toe. Bij het All Stars team speelde namens de Leidenaren Daviyon Draper mee. Het Nederlands team won de wedstrijd met 109-100 van de DBL All Stars.

Kijk voor een sfeerverslag op de website van de Leidse Glibber.

Advertentie

Leiden Nieuws Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×