Woonwinkels maken flinke groei door

De afgelopen jaren hebben woonwinkels een flinke groei doorgemaakt. Verwacht wordt dat die groei ook dit jaar zal doorzetten. Er wordt meer omzet verwacht en er wordt zelfs gespeculeerd op een omzetstijging van meer dan vijf procent in vergelijking met voorgaande jaren. Het gaat weliswaar om een voorspelling, maar er lijken weinig redenen die zo’n groei in de eg staan.

De woonwinkels zitten al drie jaar in de lift. Een woonwinkel waar dit goed terug te zien is, is Goossens wonen en slapen. Als verklaring wordt de opleving van de woningmarkt genoemd. Veel mensen die een woning kopen, willen deze ook graag leuk inrichten. Maar dit is niet de enige oorzaak van de groei. Ook het feit dat consumenten de laatste jaren meer bestedingsruimte hebben gekregen, draagt eraan bij. De effecten van die verbeterde koopkracht zijn ook waarneembaar op andere markten. Consumenten kopen over de hele linie gewoon meer dan afgelopen jaren.

Een derde reden voor de groei van de woonwinkels is gelegen in het feit dat banken weer scheutiger zijn met het verstrekken van kredieten aan ondernemers. Banken zijn sinds enkele jaren weer een stuk flexibeler geworden en dus is er meer mogelijk.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×