Anne Marie van Dam van Vrij Groen kwam de Leidse raadsleden vragen om een nieuwe meer permanente plek voor de diversiteitstuin en het kerstbomenasiel. (Foto's: Chris de Waard).

Vrij Groen wil vaste plek voor biodiversiteitstuin

Een flinke groen vrijwilligers met groene vingers kwam afgelopen donderdag naar de vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid om de noodkreet van coördinator Anne Marie van Dam van biodiversiteitstuin Vrij Groen kracht bij te zetten.

De tuiniers moesten eind vorig jaar een terrein langs de A44 verlaten omdat daar gebouwd gaat worden. Eerder moesten ze ook al verkassen van hun plek in Leiden waar ze naast Naturalis enkele jaren hun diversiteitstuin hadden totdat ze plaats moeten maken voor de aanleg van een parkeerterrein. een nieuwe plek is er vooralsnog niet.

Chris de Waard in gesprek met Anne Marie van Dam van Vrij Groen over een nieuwe plek voor langere tijd.

Vrij Groen heeft momenteel een tijdelijke plek aan de Ommedijkseweg in Leiden. Op het terrein van Lambert Wouda staan de bomen van het kerstbomenasiel en de container met tuiniersspullen en opgepotte planten. Meer ruimte is daar niet. Met de gemeente Oegstgeest was Vrij Groen een tijd in gesprek over een nieuwe locatie, maar dat is op niets uitgelopen.

Vrij Groen hoopt nu dat de gemeente Leiden alsnog met een plek komt waar ze in elk geval gedurende een langere periode kunnen blijven. Als zo’n plek er niet op korte termijn komt, dan hangen de tuiniers hun hark aan de wilgen.

Leiden Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×