Tijdelijk kunstwerk in het plantsoen

Sinds zondagnacht is het Plantsoen in Leiden een ‘kunstwerk’ rijker. Althans, zo lijkt het. Een informatiebord waarop alles te lezen stond over de verschillende vogels in het Plantsoen was al een tijdje leeg, nu lijkt het metalen frame een nieuwe tijdelijke functie te hebben gekregen.

“Open je hart”, staat er als positieve boodschap onder én: “Met dank aan de Gemeente Leiden”. Wie de maker is van dit werk dat gemaakt is van takken en veren, is vooralsnog onbekend. Mogelijk zou het iets te maken kunnen hebben met de Drakentuin in Nieuw Leyden, waar ook een kunstwerk van takken staat.

In het plantsoen zijn eerder ‘zomaar’ beelden geplaatst. Bijvoorbeeld door K.U.T. (kunst uitschot team). Dat beeld kwam in september 2008 nog in het nieuws omdat het hoofd er vanaf was gezaagd. Het beeld staat er nog steeds, met het inmiddels teruggevonden en teruggeplaatste hoofd. Of dit werk hier net zo lang kan blijven staan is niet bekend.

Foto: redactie Cultuur

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×