(Foto: PR).

Officiële start Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp tijdens Joop Zoetemelk Classic

Duizenden toerfietsers zullen op 18 maart weer de Joop Zoetemelk Classic gaan rijden. De laatste Nederlandse tourwinnaar geeft zelf het startschot voor de toertocht die naar hem vernoemd is. Zoetemelk rijdt zelf ook mee. Als hij weer terug is geeft hij bij Swift nóg een startschot, dat van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp.

Aan de Joop Zoetemelk Classic kunnen 5500 deelnemers meedoen. Er kan worden gekozen uit vier afstanden: 150, 100, 75 en 50 km. De tocht gaat door het Groene Hart met start en finish bij Swift in park De Bult. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 maart 2017.


Teun de Reede sprak met voorzitter Anton Dalhuijsen van het  stichtingsbestuur en met bedenker Cor Vergeer over de Joop Zoetemelk Classic.

Na het startschot gaat Zoetemelk zelf samen met familie en vrienden op pad voor zijn tocht door het Groene Hart. Als hij weer terug is bij Swift vindt om 15.00 uur het startevenement plaats van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp. Onder het toeziend oog van wethouder Roos van Gelderen zal Zoetemelk op een duofiets Jan Pool meenemen voor een ritje over het parcours bij Swift. Pool is jaren lang actief geweest bij Swift als organisator van toertochten, maar kan vanwege zijn gezondheid niet meer fietsen. Dankzij Fietsmaatjes gaat hij toch weer de weg op.

Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp heeft als doel om mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen op een duofiets met een fietsmaatje naar buiten te laten gaan. Mensen die soms al jaren niet meer buiten zijn geweest komen zo uit hun isolement. De fietsmaatjes zijn vrijwilligers die opgeleid worden om de duofiets goed te besturen en de gasten te begeleiden. De Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp is in november 2016 opgericht en dankzij subsidies kunnen de eerste vijf duofietsen met trapondersteuning worden aangeschaft. Opgeven als fietsmaatje kan via www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl.


Reanne van Kleef sprak eerder dit jaar met voorzitter Ben Crul van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp over het project.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×