De Nieuwe Beestenmarkt na herinrichting. (Impressie: Gemeente Leiden).

Bussen voorlopig in twee richtingen over Steenstraat

Tijdens de herinrichting van de Nieuwe Beestenmarkt worden de lijnbussen van Arriva omgeleid via de Steenstraat. Naast de Nieuwe Beestenmarkt wordt namelijk ook de Turfmarkt afgesloten. Liander gaat daar  en op de Nieuwe Beestenmarkt gasleidingen vervangen. De werkzaamheden nemen naar verwachting zo’n tien tot twaalf weken in beslag.

Maandag wordt begonnen met de herinrichting van gevel tot gevel. Er wordt begonnen aan de kant van Hotel Rembrandt waar de gemeente Leiden en aannemer Van Gelder tijdens een inloopbijeenkomst informatie gaven aan belangstellende omwonenden. Eerst wordt ongeveer tweederde van het gebied aangepakt, zodat aan de overkant een strook overblijft voor fietsers en voetgangers. Aansluitend wordt het laatste deel opnieuw ingericht.

Bij de herinrichting van de Nieuwe Beestenmarkt verdwijnen de parkeerplaatsen. In de plaats komen terrassen, een brede stoep, een strook voor fietsparkeren en laden lossen en een nieuwe weg waar in twee richtingen bussen kunnen rijden.

Hoe de bussen in de toekomst gaan rijden blijft nog even onduidelijk. Door de uitgestelde besluitvorming over het busstation bij Leiden Centraal stagneert ook de gemeentelijke studie naar de herinrichting van de Turfmarkt richting Breestraat waar de bussen dan in twee richtingen zouden kunnen gaan rijden in plaats van via de Stationsweg en de Steenstraat. Die zouden dan busvrij gemaakt kunnen worden, waardoor het plein van de Beestenmarkt door kan lopen tot de gevelrand van de Steenstraat. Het plein krijgt op die manier een extra wand.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×