Viering Internationale Vrouwendag in het Stadhuis

Voor de vijfde keer op rij organiseren Stichting Vrouwennetwerk Leiden en Soroptimistclub Leiden de viering van Internationale Vrouwendag. Dat gebeurt komende zondag tussen 13.00 en 18.30 uur in het Leidse Stadhuis.

Wethouder Roos van Gelderen van Zorg en Welzijn opent de middag. Het thema dit jaar is ‘Gelijke beloning, Gelijke kansen – vrouwen en de economische zelfstandigheid’.

Onderdeel van het afwisselende programma van de middag is de uitreiking van de Soroptimist-Vakvrouwenprijs. In de Soroptimistclub Leiden zijn vakvrouwen verenigd die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, mensenrechten en educatie. De prijs bestaat uit een beeldje gemaakt door keramiste Leni Venne en een geldbedrag van 1000,- euro. Club Leiden reikt deze prijs om de vijf jaar uit.

Nieuw is dit jaar dat het aanwezige publiek bovendien de beste, meeste indrukwekkende presentatie van een van de genomineerde kandidaten zal belonen met een Publieksprijs van 500,- euro. Rotary Leiden stelt deze prijs ter beschikking. Dit bedrag dient besteed te worden aan een maatschappelijk doel.

De genomineerden zijn dit jaar zijn Araa Al Jaramani van Stichting Syrische Vrouwen in Nederland (SVNL), Harriette Verwey cardioloog van het LUMC en Liza Soffner van Stichting Sportenderwijs.

Het gehele programma van de Vrouwendag is te vinden op de website.

 

 


Annabel van der Meulen in gesprek met een van de organisatoren Akke Timmermans.

Advertentie

Leiden Nieuws Internationale Vrouwendag


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×