(Foto's: Jeugddorp Leiden).

Jeugddorp Leiden ontvangt bijdrage van Oranje Fonds

Jeugddorp Leiden krijgt een bijdrage van 2.100 euro van het Oranje Fonds voor het realiseren van Jeugddorp 2017. Deze jaarlijks terugkerende vakantie-activiteit wordt sinds dit jaar georganiseerd door Stichting Jeugddorp Leiden. Met het geld worden allerlei zaken bekostigd zoals het huren van het terrein en de tent.

Jeugddorp wordt in de middelste twee weken van de zomervakantie georganiseerd voor kinderen uit Leiden en omstreken. Ruim veertig vrijwilligers zetten zich in om zoveel mogelijk kinderen een topvakantie te bezorgen. Naast de vaste programmaonderdelen Toneel, Knutselen, Huttenbouw en Sport & Spel worden er ook diverse workshops georganiseerd.

Jeugddorp is bedoeld om alle kinderen in Leiden en omstreken een leuke invulling van de zomervakantie te bieden. Kinderen uit verschillende wijken en met verschillende achtergronden werken hier samen en creëren zo een echt dorp.

Enthousiaste vrijwilligers

Dit jaar wordt Jeugddorp volledig georganiseerd door vrijwilligers onder leiding van Stichting Jeugddorp Leiden. Om ook deze editie weer tot een succes te maken, wordt er gezocht naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en een leuke en nuttige invulling van hun vakantie zoeken. Naast het begeleiden van de kinderen is er ook in de voorbereiding van alles te doen, zoals het in orde maken van materialen, het maken van de aankleding van het terrein of het helpen met de promotie en P.R.

Alle informatie staat op www.jeugddorpleiden.nl .

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×