Een overvol Grand Café de Burcht waar Jazz on Sunday in februari voor het eerst werd gehouden nadat het jazzevenement 15 jaar lang in de Grote Beer werd georganiseerd. (Foto's: Chris de Waard).

Jazz on Sunday viert 40e verjaardag

Jazz on Sunday bestaat deze maand 40 jaar. Aanstaande zondag wordt dat in Grand Café De Burcht gevierd tijdens het laatste concert van dit seizoen. Dat is sinds het faillissement van de Grote Beer de nieuwe locatie waar Jazz on Sunday wordt gehouden.

Chris de Waard in gesprek met Trudy Kwik over 40 jaar Jazz on Sunday.

“In februari waren we daar voor het eerst en het was meteen twee keer zo druk als voorheen,” zegt een enthousiaste Trudy Kwik. De Leidse organisatiegoeroe tekent met zus Marja voor het evenement dat pa Henny Kwik ooit samen met Frans Montanus begon in het restaurant van de Groenoordhallen.

Er kwam ook wat kritiek van vaste gasten. Zo werden de zitplaatsen gemist en waren de muzikanten niet voor iedereen even goed te zien. Allebei die punten worden zondag aangepakt. Er komen stoelen en de muzikanten spelen op een verhoging.

Op het programma staan op 12 maart de Haagse Toine Scholten (gitaar en zang), Tom van der Zaal (alto sax), Matheus Nicolaiewsky (double bass) en Sander Smeets (drums). Scholten is onder meer bekend van De wereld Draait Door en ‘The Best Singer Songwriter’.

Jazz on Sunday begint zondag om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Grand Café de Burcht is de voormalige Burchtsociëteit aan het plein voor de Burcht.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×