Jazz on Sunday viert 40e verjaardag

1

Jazz on Sunday bestaat deze maand 40 jaar. Aanstaande zondag wordt dat in Grand Café De Burcht gevierd tijdens het laatste concert van dit seizoen. Dat is sinds het faillissement van de Grote Beer de nieuwe locatie waar Jazz on Sunday wordt gehouden.

Chris de Waard in gesprek met Trudy Kwik over 40 jaar Jazz on Sunday.

“In februari waren we daar voor het eerst en het was meteen twee keer zo druk als voorheen,” zegt een enthousiaste Trudy Kwik. De Leidse organisatiegoeroe tekent met zus Marja voor het evenement dat pa Henny Kwik ooit samen met Frans Montanus begon in het restaurant van de Groenoordhallen.

Er kwam ook wat kritiek van vaste gasten. Zo werden de zitplaatsen gemist en waren de muzikanten niet voor iedereen even goed te zien. Allebei die punten worden zondag aangepakt. Er komen stoelen en de muzikanten spelen op een verhoging.

Op het programma staan op 12 maart de Haagse Toine Scholten (gitaar en zang), Tom van der Zaal (alto sax), Matheus Nicolaiewsky (double bass) en Sander Smeets (drums). Scholten is onder meer bekend van De wereld Draait Door en ‘The Best Singer Songwriter’.

Jazz on Sunday begint zondag om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Grand Café de Burcht is de voormalige Burchtsociëteit aan het plein voor de Burcht.

 

Delen

1 reactie

 1. Cees Mentink op

  Gefeliciteerd JAZZ ON SUNDAY.
  Wij denken aan HENNY KWIK en FRANS MONTANUS, die
  aan de wieg van deze ‘icoon’ stonden.
  Mooi, nee: geweldig dat het nageslacht nieuwe jazzhoofdstukken
  schrijft aan de voet van d’al oude Burcht.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline