Een van de bruggen komt bij de Oude Herengracht en gaat het Blekerspark met het Huigpark verbinden. (Impressie: Ontwerpbureau Ney & Partners).

Namen van singelparkbruggen zijn bekend

De namen van de bruggen die vanaf eind dit jaar worden aangelegd in het Singelpark zijn bekend. De afgelopen tijd kon iedereen tijdens een wedstrijd suggesties inzenden voor de namen van de bruggen en de jury heeft nu unaniem gekozen voor de volgende inzending: Wisenniabrug, Loviumbrug, Helarbrug, Hapynionbrug, Aeldisbrug. De namen zijn verzonnen woorden.

De vijf bruggen worden aangelegd om ervoor te zorgen dat aan de binnenrand van de singels een aaneengesloten rondje kan worden gelopen. De  bruggen komen bij De Meelfabriek, het Utrechtse Veer, tussen het Rembrandtpark en het Arsenaalplein, bij de Zijlpoort en tussen het Blekerspark en het Huigpark.

De straatnamencommissie adviseert het college van B en W nu om deze namen te reserveren voor de Singelparkbruggen. Begin april is de prijsuitreiking waarbij alle deelnemers zijn uitgenodigd en waarbij de winnaars hun idee en het verhaal achter de namen toelichten.

In totaal leverde de namenwedstrijd 115 inzendingen op, waarbij de meesten een setje van vijf namen inzonden. Dat leverde in totaal meer dan 550 voorstellen op.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×