In de binnentuin van Haagweg 4 mag de Leidse Lente een terras inrichten. (Foto: Gemeente Leiden).

Galerie Café Leidse Lente krijgt terras in binnentuin

Het Galerie Café Leidse Lente op de begane grond van Kunstencentrum Haagweg 4 mag uitbreiden met een terras in de binnentuin van het complex. Dat bleek afgelopen avond toen de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling zich over de vergunningsaanvraag boog.

Chris de Waard in gesprek met directeur Arie Feij van de Stichting Werk en Onderneming die het complex Haagweg 4 exploiteert.

Tegen het verlenen ervan hebben de achterburen bezwaar gemaakt. Een rijtje woningen aan de Rijn en Schiekade heeft tuinen die aan het complex grenzen en de bewoners vrezen voor geluidsoverlast als de binnentuin op warme zomeravonden volloopt.

Om aan de bezwaren van de omwonenden tegemoet te komen, legt de gemeente wel enkele beperkingen op aan het terras. Zo moet het om 19.00 uur leeg zijn en mogen er nooit meer dan 36 mensen tegelijk op het terras plaatsnemen.

Later deze maand moet de gemeenteraad het besluit nog formaliseren. Nu is echter al duidelijk dat alleen het CDA ertegen zal stemmen. Omwonenden beraden zich op verdere stappen, maar willen nu eerst onderling overleggen.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×