(Foto's: Annabel van der Meulen).

Opening servicewinkel Change op Internationale Vrouwendag

Woensdag is atelierruimte en servicewinkel ’Change’ officieel geopend in het hart van de Merenwijk. Change is van het Vrouwennetwerk Leiden. Een delegatie van de vrouwen maakte onlangs kennis met de wethouder. Bij die gelegenheid kreeg Damen onder meer uitleg over het project.

Wethouder Marleen Damen opende dit project ’Kiezen voor werk 2.0’ van Vrouwennetwerk Leiden en stichting Visie-R in het bijzijn van een groot aantal vrouwen met een ‘interculturele’ achtergrond die op zoek zijn naar een betaalde baan.

Nog voor de opening van Change heeft een deel van de groep die bestaat uit 15 vrouwen al een baan of is begonnen aan een opleiding. De meesten vrouwen zijn ook actief in de wijk als vrijwilliger. Naast een werkplek zal Change vooral ook een culturele en sociale functie krijgen. Change moet ook een plek worden waar mensen elkaar kunnen treffen voor een kopje koffie en een praatje.


Annabel van der Meulen in gesprek met Akke Timmermans, Dick van Wielink en bezoeker Hatien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×