(Foto's: Emile van Aelst).

Grofvuilvissen in de Leidse grachten

Vandaag werd er op twee plekken weer naar grofvuil gevist in de Leidse grachten. Vrijwilligers van ‘Onder Water in Leiden’ gingen er samen met de Leidse Rederij weer op uit om de grachten te ontdoen van fietsen, winkelwagentjes en andere rotzooi. Vandaag waren er wat extra handjes beschikbaar. Vandaag en morgen is het namelijk NL Doet.

(Video: Emile van Aelst).

Vorig jaar maart was de vangst enorm en kwamen er tijdens de grofvuilactie 183 fietsen, zes winkelwagentjes, een scooter, een rollator, een metalen rolcontainer, een zonwering, een ventilator, een klapstoel, een paar fietsframes, twee autobanden, zeven zakken met restafval, een grote Chinese Wolhandkrab, tien gevlekte Amerikaanse rivierkreeften, de wervel van een groot zoogdier en één gulden naar boven.

Dit jaar waren er twee locaties. De ene bij de Lakenhal aan de Oude Singel en een tweede plek langs het Rapenburg. Ook nu werd er weer van alles boven water gehaald, zoals goed te zien is op onderstaande foto’s.


Annabel van der Meulen in gesprek met Daaf Sloos, Aaf Verkade en Jan Mollenman.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×