Gerard de Boer en Dick Brouwer met burgemeester Lenferink bij de presentatie van hun film. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Historische film over De Waag gepresenteerd

Donderdagavond hebben filmmakers Gerard de Boer en Dick Brouwer in de burgerzaal van het stadhuis hun film over de historie van De waag gepresenteerd. Aansluitend nam burgemeester Lenferink een dvd van de film in ontvangst.

Chris de Waard ging naar de presentatie en sprak met burgemeester Lenferink en met filmmaker Dick Brouwer.

De film geeft een inkijkje in de geschiedenis van de Leidse Waag. van de bouw in 1658 tot de recente restauratie en ombouw tot restaurant en daarmee de nieuwe functie van het monumentale gebouw aan de Aalmarkt. In de film tal van unieke beelden van Leiden omstreeks 1660. Ook oude tekeningen en schilderijen zijn tot leven gewekt.

Belangrijke spelers bij de restauratie en realisatie van de nieuwe horecafunctie zijn geïnterviewd: evenals de gemeente, de architect, de restauratiespecialist en de horeca-ondernemer. Tenslotte onthult de film een aantal geheimen van de gerestaureerde Waag en de Boterhal.

De film over De Waag is het bekijken meer dan waard, vindt ook burgemeester Lenferink die het een cadeautje aan de stad noemt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×