Foto: pixabay.com

Troost aankopen steeds populairder bij vrouwen

Vrouwen staan bekend om hun hobby shoppen, bijna iedere vrouw vindt winkelen wel leuk. Het wordt dan ook regelmatig gedaan, of het nu echt nodig is of niet. Nu blijkt uit verschillende onderzoeken dat veel vrouwen ook gaan winkelen om zich wat beter te voelen. Het gaat dan maar liefst om vier op de tien vrouwen. Tijdens deze shopsessie worden er ook vaak aankopen gedaan om zichzelf te troosten of zich beter in hun vel te voelen, dit worden zogenaamde troost aankopen genoemd.

Voor veel vrouwen helpt dit zogenaamde troostshoppen om hun gevoelens te verwerken en even tot rust te komen. Veel vrouwen gebruiken het winkelen als een excuus om even tot rust te komen (52%) en alleen maar aan zichzelf te hoeven denken (64%).  De druk op het werk, de druk in het dagelijkse leven en het onderhouden van een goede relatie zijn vaak redenen om er even tussenuit te knijpen en een middagje ongestraft te gaan winkelen.

Tijdens deze winkelmiddagen wordt er vooral gezocht naar kleding. Opvallend is dat dit niet altijd alleen kleding is om er beter uit te zien, maar ook veel kleding waarin vrouwen even lekker kunnen ontsnappen. Veel vrouwen gaan dan over tot mode aankopen zoals damesjurken en damestassen. Maar ook damessneakers zijn kledingstukken die veelvoudig gekocht worden.

De kosten van deze shopdagen lopen vaak flink op, gemiddeld namelijk tussen de 100 en 200 euro. Dit houdt in dat er iedere keer weer een nieuwe outfit wordt gekocht, waar de vrouw zich weer wat beter in voelt.

Het shopgedrag van vrouwen heeft dus ook te maken met het feit dat veel vrouwen even tijd voor zichzelf nodig hebben. Het winkelen is dan een goede uitlaatklep, aangezien ze dan even alleen met zichzelf bezig hoeven te zijn en ze de indrukken van afgelopen week kunnen verwerken.

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×