(Foto: Turnz Amsterdam Gymnastics).

Zilver voor Leidse eredivisieturnster Juliëtte Pijnacker

De Leidse eredivisieturnster Juliëtte Pijnacker heeft in haar eerste wedstrijd als junior eredivisie een vliegende start gemaakt. Met een score van 48.066 nam ze de zilveren medaille mee naar Leiden. De 13-jarige Pijnacker maakt deel uit van het eredivisieteam van Turnz Amsterdam Gymnastics.
De wedstrijd in Vianen is voor Pijnacker een voorbereiding op de ‘Road to Eyof’, het European Youth Olympic Festival dat in juli in het Hongaarse Gyor gehouden wordt. Eind mei is de eerste kwalificatie voor het trajectteam waaruit de drie definitieve Eyof turnsters worden gekozen.
Met een nieuwe choreo op vloer, een yurchenko strek op sprong, een wervelende brugoefening en tot slot een balkoefening met een moeilijkheidsgraad van 5,1 maakte Pijnacker veel indruk op de jury, met een zilveren medaille als resultaat. De komende maanden gebruikt Pijnacker om de stabiliteit en de moeilijkheidsgraad van de oefeningen te verhogen.
Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×