Leidenaar opgepakt na wegblijven bij gevangenis

Een speciaal team van de politie heeft gistermiddag in Den Haag een een 33-jarige Leidenaar opgepakt omdat hij nog een gevangenisstraf van 102 dagen moest uitzitten. De rechtbank in Haarlem veroordeelde de man in 2014 tot die gevangenisstraf in verband met twee verduisteringszaken.

Toen de man recent een oproep kreeg om zich bij een Penitentiaire Inrichting te melden zodat hij zijn straf kon ondergaan, kwam hij niet opdagen. Daarop werd het zogenaamde EVA-team op pad gestuurd om de man op te sporen. Hij werd achterhaald in een woning aan het Hongarenburg in de hofstad.

EVA-team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×