(Foto's: Annabel van der Meulen).

Unieke bollenkas in Hortus Botanicus Leiden

Het duurde iets langer dan gepland maar hij staat er, de nieuwe bollenkas vol met unieke bolgewassen in de Leidse Hortus botanicus. Sinds vorige week kunnen bezoekers er elke week een selectie zien van de bijzondere collectie van de Hortus.

Annabel van der Meulen in gesprek met Jaco Kruisinga.

De speciaal ontworpen kas stond al een tijd op de verlanglijst vanwege het feit dat veel mediterrane bollen niet goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen. Daarnaast biedt de kas ook bescherming tegen diefstal. Veel van de bijzondere gewassen zijn gewilde collectors items en in het verleden zijn er dan ook nog weleens bijzondere bollen verdwenen.

De kas heeft een bijzonder design. De doorschijnende schoorstenen op het dak zijn zo geplaatst dat de bollen in de nacht niet te koud worden en overdag niet te warm. De ramen aan de bovenkant kunnen open zodat er genoeg frisse lucht binnen kan komen.

Iedere week zijn er nieuwe planten te zien in de nieuwe kas. Als er iets bijzonders bloeit in de gesloten kassen, zetten de medewerkers van de Hortus het in de nieuwe kas zodat het publiek ze ook kan bewonderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×