Directie DZB Leiden bovenop incidenten

“DZB Leiden is een prachtig bedrijf waar geweldige mensen werken die prachtige producten maken.” Directeur Bas van Drooge belooft in reactie op de stroom van negatieve berichten over zijn bedrijf niet met een pr-praatje te komen, maar dit wel hij toch wel even gezegd hebben.

Chris de Waard sprak met DZB-directeur Bas van Drooge over de misstanden bij het re-integratiebedrijf.

Van Drooge wil niet ontkennen dat er problemen spelen binnen DZB. “Maar overal gebeurt wel eens wat en zeker bij een bedrijf met 1.300 werknemers is dat het geval. Als dat naar buiten komt, dan grijpen we in. En hard ook als dat nodig is.”

De brief die verantwoordelijk wethouder Marleen Damen onlangs naar de gemeenteraad stuurde naar aanleiding van de verontrustende berichtgeving over (seksuele) intimidatie bij DZB ondersteunt het verhaal  van Van Drooge. De wethouder gaf daarin aan dat er zelfs strafontslag heeft plaatsgevonden naar aanleiding van ontoelaatbare praktijken binnen DZB.

Volgens Van Drooge stond dat ontslag overigens los van recente publicaties in met name het Leidsch Dagblad. “Maar het laat wel zien dat we er bovenop zitten,” zegt Van Drooge die er op wijst dat alle verhalen die recent naar buiten zijn gekomen uiteindelijk zijn gebaseerd op één klachtbrief en een anonieme brief waarin een mix staat van zaken uit het verre verleden, suggestieve opmerkingen over zaken die nu zouden spelen en beweringen die kant noch wal raken.

Om de schijn weg te nemen van een slager die zijn eigen vlees keurt komt er nu een onafhankelijk onderzoek naar de situatie bij DZB Leiden. “Ik zit hier nu toch een beetje als wij van WC Eend adviseren WC Eend en het is goed als er van buitenaf wordt gekeken. Ook richting onze opdrachtgevers die ons overigens voluit steunen en zich niet in de verhalen herkennen.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek DZB


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×