Volvo Ocean Race 2011-2012 (Foto: Wikimedia commons, Pattycarabelli).

Leidse zeilster Carolijn Brouwer voor derde keer naar Volvo Ocean Race

De Leidse zeilster Carolijn Brouwer gaat dit jaar voor de derde keer in haar carrière deelnemen aan de Volvo Ocean Race. Dat doet ze dit keer als stuurvrouw van het Chinese team Dongfeng. De Volvo Ocean Race is de grootste en bekendste wedstrijd binnen het zeilen. De zeilrace om de wereld begint 14 oktober 2017 in de Spaanse stad Alicante. Na negen etappes en tien havenraces zullen de boten finishen in Den Haag bij de de haven van Scheveningen.

De 43-jarige Brouwer heeft al een lange en succesvolle zeilcarrière achter de rug. Zo heeft ze vier wereldtitels op haar naam staan en is ze drie keer naar de Olympische Spelen geweest. In 2001 deed ze voor het eerst mee met de Volvo Ocean Race. Toen eindigde ze met haar team zevende in het eindklassement. In 2014 deed ze mee met een team dat volledig uit vrouwen bestond.


Reanne van Kleef sprak met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over de deelname van Carolijn Brouwer aan de Volvo Ocean Race.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×