Traditionele schaatswedstrijd krijgt twee winnaars

Honderden kinderen van veertien schaatsclubs in de Leidse regio streden vrijdag om de Andries Kwik Bokaal. In vijf leeftijdsgroepen konden de jonge schaatsers punten verdienen voor hun vereniging. De club met de meeste punten won de wisselbeker. Voor het eerst eindigden twee clubs samen op de eerste plaats: IJssport Vereniging Koudekerk en de Warmondse IJsclub.

De bokaal hoeft niet doormidden gezaagd te worden, want de twee winnaars mogen de trofee elk een half jaar in hun prijzenkast zetten. De Andries Kwik Bokaal wordt elk jaar in maart gehouden, drie dagen voordat de Leidse ijsbaan aan de Vondellaan sluit. Dit jaar werd de 39e editie van de schaatswedstrijd gereden.

De wedstrijd kreeg ook nog hoog bezoek uit de regio. Burgemeester Liesbeth Bloemen (Zoeterwoude) en wethouders Paul Dirkse (Leiden) en Olaf McDaniel (Leiderdorp) lieten zich informeren over de wedstrijd en kregen van ijsmeester Jan van Rijn een rondleiding in de machinekamer. Daarna mochten ze elk even het startpistool bedienen en oefenden ze onder leiding van de Rijnsburgse expert Jan Pieter Tensen de correcte starthouding.
(Foto: IJssport Vereniging Leiden).

Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×